Biogroei 4 x Buxusmot feromoon + 1 x Funnelval

Nieuw

Biogroei 4 x Buxusmot feromoon + 1 x  Funnelval

Meer details

2 Producten

€ 34,90

Toevoegen aan Verlanglijst

U kunt betalen via:
U kunt betalen via:

Meer informatie

Biogroei 4 x Buxusmot feromoon + 1 x  Funnelval

 • Vangt mannelijke motten weg
 • Uithangen vanaf half mei - half oktober
 • Hoe meer je hangt hoe meer je vangt
 • Bevat funnelval en vier feromonen

Schadebeeld buxusmot

De larven van de buxusmot vreten aan de blaadjes van de buxus. Dit resulteert in afgevreten blaadjes, kale takjes, bladskeletten en zichtbaar spinsel tussen de blaadjes. Grote hoeveelheden rupsen kunnen leiden tot een kaalvraat van de buxus. De buxusmot overwintert als rups waardoor de rupsen het hele jaar door aanwezig zijn. Zo vlug de temperatuur opwarmt in het voorjaar (> 10°C), beginnen de rupsen terug te vreten.

Wat doet een feromoonval?

In de feromoonval leg je een feromooncapsule. De feromooncapsule bevat het vrouwelijk seksferomoon van de buxusmot waardoor de mannelijke motten worden aangetrokken. Als je de feromoonval op tijd uithangt, d.w.z. voor de vluchten van de buxusmot begonnen zijn, kan je de mannetjes wegvangen voor ze de aanwezige wijfjes bevrucht hebben. De wijfjes blijven dan onbevrucht achter en kunnen geen eitjes meer afleggen. Geen eitjes betekend ook geen rupsen.

Indien er een overpopulatie aan buxusmotten aanwezig zijn op een kleine oppervlakte. Gaan de mannelijke motten ook echte vrouwelijke motten ruiken en hebben ze teveel keuze bij wijze van spreken. Hierdoor zullen er nog steeds vrouwtjes bevrucht worden en zul je nog schade ondervinden. Zoals altijd bij alle feromoonvallen, moet je verschillende jaren volhouden om de populatie weg te vangen.

Voordelen Funnelval

 • Meerdere jaren herbruikbaar, de val is robuuster dan de deltaval.
 • Vangt meer en beter motten weg dan de deltaval.

Pakketsamenstelling Funnelval Buxusmot

 • Een vangpot, de vangpot zonder water gebruiken. Hierdoor blijft de pot proper en vergt het geen onderhoud.
 • Een trechter; buxusmotten zullen via de trechter in de val vliegen. De buxusmotten kunnen hier niet meer uitvliegen.
 • Een deksel; voor het bevestigen van het touwtje en feromoonmandje.
 • Feromoonmandje met dop; om de feromooncapsule boven de trechter te bevestigen.
 • Inclusief vier feromooncapsules. Goed voor buxusmotten 24 weken weg te vangen. Dit is voldoende voor een volledig seizoen.

Hoe de funnelval monteren?

 1. Laat het feromoon in het bijgevoegde kleine mandje vallen en sluit het met de dop. De feromonen zijn allemaal afzonderlijk verpakt in een aluminium zakje waardoor je de feromooncapsule rechtstreeks vanuit het zakje kunt laten vallen in het mandje. Hierdoor vervuil je het feromoon niet met de geur van je handen. Je moet het feromoon NIET openen of aanraken.
 2. Plaats het mandje in de opening van het deksel.
 3. Als de val gemonteerd wordt, blijft het deksel met haar pootjes aan de trechter verbonden. De scheiding van de twee delen zorgt ervoor dat het feromoon zich kan verspreiden onder het op een paraplu gelijkende deksel.

Wanneer de feromoonval hangen?

De buxusmot heeft theoretische twee generaties per jaar, hierdoor zullen er minstens twee vluchten zijn die je moet wegvangen met de feromoonval.

 • 1ste generatie vlinders vliegt vanaf juni tot juli.
 • 2de generatie vlinders vliegt van eind augustus tot september (oktober).

Een feromooncapule is normaal 6 weken actief, echter in warme zomermaanden 4 weken. Houdt hiermee dus rekening zodat je op de juiste tijdstippen de feromooncapsules vervangt. In totaal heb je vier capsules nodig voor het volledige seizoen. Beginnen uithangen vanaf half mei. Indien je de eerste vluchtperiode gemist hebt en dus tijdens deze periode geen feromoonval hebt gehangen, blijft het zeer zinvol om tijdens de tweede vluchtperiode een feromoonval te hangen.

Waar de feromoonval hangen?

Hang of zet de val in de buurt van het perceel dat je wilt beschermen. Fixeer de val zodat ze niet kan gaan waaien bij felle windstoten, bijvoorbeeld door ze aan een tak van een sierplant te hangen in de buurt van de buxus.

Hoeveel feromoonvallen hangen?

Hang ter monitoring 1 val per 200 m² of per 100 lopende meters haag. Heb je op verschillende locaties buxusplanten staan, moet je verschillende mottenvallen hangen. Ingeval van een hoge populatie buxusvlinders, is de regel 'hoe meer je hangt, hoe meer je vangt'. Ons advies: 1 val per 20m² of per 10 lopende meters.

Feromooncapsules bewaren?

Bewaar de feromonen in de ijskast of diepvries tot je ze gebruikt. Wil je de feromoonampule bewaren voor het volgende seizoen, dan moet je ze in de diepvries bewaren.

Tips

 • Vervang de feromonen op tijd.
 • Hoe meer je hangt, hoe meer je vangt
 • Maximum 1 val per 10m²
 • Herbruik de val elk jaar, de Feromonen zijn apart verkrijgbaar.

Recensies

Schrijf uw recensie

Biogroei 4 x Buxusmot feromoon + 1 x Funnelval
Biogroei 4 x Buxusmot feromoon + 1 x Funnelval

Biogroei 4 x Buxusmot feromoon + 1 x  Funnelval

Schrijf uw recensie

23 Andere producten in dezelfde categorie