Biogroei Buxusmot Feromooncapsule 1st

Nieuw

Biogroei Buxusmot Feromooncapsule 1st

Meer details

8 Producten

€ 6,00

Toevoegen aan Verlanglijst

U kunt betalen via:
U kunt betalen via:

Meer informatie

Biogroei Buxusmot Feromooncapsule 1st

  • 1 capsule per verpakking
  • Feromoon 6 weken werkzaam

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn signaalstoffen die tussen individuen van eenzelfde soort uitgewisseld worden en die hun gedragingen beïnvloeden. Er bestaat een uitgebreid gamma aan feromoontypes. Zo zijn er b.v. seksferomonen die vlindermannetjes over grote afstand tot bij de vrouwtjes lokken. Van die eigenschap kan men gebruik maken om plaaginsecten in de val te lokken. Feromonen zijn erg soortspecifiek. De werkingsduur van het feromoon is afhankelijk van de samenstelling, hoeveelheid, concentratie en klimaat.

Wanneer feromoonval uithangen?

De buxusmot heeft twee generaties per jaar. Uit ervaring blijkt echter dat de generaties elkaar meer overlappen en de feromonen best worden uitgehangen van eind mei tot half oktober.

  • 1ste generatie vlinders vliegt vanaf juni tot juli.
  • 2de generatie vlinders vliegt van eind augustus tot half oktober.

De feromooncapsule Cydalima perspectalis wordt gebruikt om de buxusmot weg te vangen met behulp van een deltaval of funnelval. De funnelval vangt veel meer weg en wordt aangeraden boven de deltaval. Elke feromooncapsule is 6 weken actief (4 weken bij warm weer). Je hebt vier feromonen nodig per seizoen. Beginnen uithangen vanaf eind mei.

Feromooncapsule bevestigen?

Om de feromoon te bevestigen in de val, draag je handschoenen zodat de feromoongeur zuiver blijft. Bij gebruik van een deltaval laat je de feromooncapsule rechtstreeks in het midden van de lijmplaat leggen. Er wordt een bijhorend feromoonmandje meegeleverd dat met een ophangsysteem wordt bevestigd in de nok van de val, maar deze methode blijkt uit ervaring niet zo effectief te zijn. Veel buxusmotten komen op de geur af maar laten zich niet vangen aan de lijmplaat.

Ingeval je een plastieke funnelval gebruikt, moet de feromoonampule in het feromoonmandje worden gedaan om vervolgens in het deksel van de funnelval te klemmen. Dit blijkt uit ervaring de beste vangtechniek te zijn.

Feromooncapsules bewaren?

Feromooncapsules kunnen 2 jaar bewaard worden in de diepvries in een afgesloten potje zodat geen geuren van de diepvries vermengd worden met de feromoongeuren.

ips

  • Doe handschoenen aan om de feromoon te monteren.
  • Bewaar de feromooncapsule in de diepvries tot gebruik.
  • Vervang de feromooncapsule op tijd, na zes weken.
  • Gebruik de juiste val in combinatie met het feromoon.

Recensies

Schrijf uw recensie

Biogroei Buxusmot Feromooncapsule 1st
Biogroei Buxusmot Feromooncapsule 1st

Biogroei Buxusmot Feromooncapsule 1st

Schrijf uw recensie

23 Andere producten in dezelfde categorie