Biogroei Funnelval 1st

Nieuw

Biogroei Funnelval 1st

Meer details

7 Producten

€ 14,00

Toevoegen aan Verlanglijst

U kunt betalen via:
U kunt betalen via:

Meer informatie

Biogroei Funnelval 1st

Een Funnelval is een plastieke, herbruikbare feromoonval of mottenval voor het wegvangen van onder andere Eikenprocessierups, kastanjemineermot, kleine wintervlinder en buxusmot.

Wat doet een feromoonval?

De funnelval wordt in combinatie met feromooncapsules gebruikt voor het wegvangen van schadelijke motten zoals deze van de kastanjemineermot, buxusmot en kleine wintervlinder.

Werking Biogroei mottenval

In het feromoonmandje laten we de specifieke feromoonampule vallen. Het feromoonmandje klikken we vast in het deksel van de funnelval. Het deksel wordt bevestigd op de vangbeker. De mannelijke motten zullen aangetrokken worden door de feromoongeur. De motten zullen rond het feromoonmandje blijven vliegen tot ze te moe worden en in de pot vallen. Eenmaal in de pot kunnen ze hier niet meer uit. Door het wegvangen van de mannelijke motten kunnen de vrouwtjes niet meer bevrucht worden waardoor de voortplanting wordt gereduceerd.

De val en zijn feromonen zijn beide apart te verkrijgen. Maar we verkopen de val met zijn feromonen ook in combinatie. De combinatie is steeds goed voor een volledig seizoen en is steeds iets goedkoper dan de producten apart aan te kopen.

Als je deze funnelval koopt, kun je hier de feromonen apart per stuk aankopen.

Funnelval bestaat uit

  • Vangbeker
  • Trechter
  • Koordje
  • Deksel
  • Feromoonmandje
  • Dop voor feromoonmandje

Tips

  • Hang de feromoonval meerdere jaren na elkaar om de populatie schadelijke motten onder de schadedrempel te brengen en de cyclus te doorbreken.
  • Gebruik de mottenval voor de buxusmot zonder water en voor de kastanjemineermot met water en wat afwasproduct (voor het breken van de oppervlaktespanning).

Recensies

Schrijf uw recensie

Biogroei Funnelval 1st
Biogroei Funnelval 1st

Biogroei Funnelval 1st

Schrijf uw recensie

23 Andere producten in dezelfde categorie